Azië, Cambodja, Laos, Thailand
01-04-2019

Het is zo ver: 6 weken reizen door Azië!

Het kan snel gaan. En net zo vaak weer veranderen. Een paar weken geleden schreef ik nog over de combinatie Nieuw-Zeeland en South Pacific. Samoa of Tonga. Een regio die me tijdens de wereldreis zó verrast heeft en waar Maurice onwijs nieuwsgierig naar is. Eind vorig jaar begon ik weer ruimte te krijgen voor een v... Lees meer »

Azië, Thailand, Cambodja, Laos, reizen, backpacken 19 reacties Reismeisje
Azië, Laos
25-06-2015

Relaxen in Vang Vieng in Laos

Voor diegenen die het nog niet weten; ik ben enorm fan van Laos. Het landschap is mooi, het land authentiek en de mensen vriendelijk. Bovendien is het goedkoop en kun je er ongelimiteerd smullen van sticky rice :-P . Love it! Een van de leukere plaatsen in Laos is wat mij betreft Vang Vieng. En het is er landscha... Lees meer »

reizen, backpacken, Azie, reistips, Laos, vang vieng 20 reacties
Azië, Laos
28-04-2015

Highlights in LuangPrabang in Laos

Eén van de eerste koninkrijken in het huidige Laos was LanXang, oftewel land van de 1000 olifanten. Het jonge koninkrijk vestigde haar hoofdstad in het Noorden van het land, direct gelegen aan de machtige Mekong en noemde het LuangPrabang. Die stad kennen we vandaag de dag nog steeds en in dit artikel geef ik je ... Lees meer »

reizen, backpacken, Azie, reistips, Laos, highlights, luangprabang 10 reacties
Azië, Laos
24-03-2015

Meerdaagse trek door het Noorden van Laos

Trekken door het Noorden van Laos. Klinkt avontuurlijk, toch? En dat is het ook! Want wie kan nou zeggen dat je op vakantie dagenlang door de ongerepte jungle hebt gewandeld op zoek naar afgelegen bergstammen als de Hmong, Dzao of Akha? In Laos you’ll find it all! De weg naar Noord Laos. Onze trip begon in de Noo... Lees meer »

reizen, backpacken, wandelen, jungle, reistips, Laos 16 reacties
Azië, Laos
20-05-2014

Slapen in een boomhut in Laos

Laos is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt bij Zuidoost Azië. Landen als Thailand, India en Maleisië zijn wat dat betreft populairder. Toch is Laos een van mijn favoriete landen in Azië! Het is er minder toeristisch dan in andere delen, prachtig groen en de mensen zijn er superaardig. Één van de... Lees meer »

reizen, jungle, Laos, accommodatie, boomhut, zipline 18 reacties
Azië, Laos
23-03-2014

The story behind de Hmong in Laos

Dit jonge meisje behoort tot één van de vele verschillende Hmong stammen in Noord-Laos. De Hmong, ook wel Miao genoemd, zijn een bergvolk die de afgelopen paar honderd jaar zijn uitgewaaierd over Zuid-China, Vietnam, Laos en Thailand. Deze stam van de Hmong draagt heel kleurige kleding en hoofddeksels. Dit repre... Lees meer »

reizen, backpacken, Azie, Laos, fotografie, reisfotografie, the story behind, stammen 5 reacties