Israël en de Palestijnse Gebieden: wat vind ik er van?

Het Midden-Oosten heeft me altijd gefascineerd. Het is het centrum van zo veel verschillende culturen. Religies die elkaar tegen komen. Botsen zelfs. Een gedeelde geschiedenis, die in de huidige tijd minder van belang lijkt dan politieke belangen. Vanwege de ligging. Strategisch. Centraal. Handig om er wat bondgen... Lees meer »

palestina, israel, midden-oosten, reizen, reistips 0 reacties Reismeisje
Israël, Midden-Oosten
29-12-2016

What to do in Jeruzalem en Tel Aviv?

Een paar jaar geleden wilden we een leuk uitstapje maken tijdens oud & nieuw. Niet te lang, niet al te ver weg en vooral redelijk betaalbaar . Na wat speuren kwamen we uit op een verrassende bestemming. Eentje die niet per se op mijn bucketlist stond; Israël. We boekten het ticket en daar zaten we; met oud & nieuw... Lees meer »

israel, jeruzalem, tel aviv, reistips, midden-oosten 1 reactie Reismeisje
Israël, Midden-Oosten
28-09-2016

De gaafste steden in Israel

Een aantal jaren geleden zochten we een leuke bestemming om rond oud & nieuw een dag of 10-12 heen te gaan. We kwamen uiteindelijk uit bij Israël en de Palestijnse gebieden. Een regio die tot dan toe niet per se hoog op mijn bucketlist stond. Maar hey, het vliegticket was meer dan betaalbaar en bovendien heeft het... Lees meer »

israel, midden-oosten, reistips, jeruzalem, tel aviv, nazareth 3 reacties Reismeisje
Israël, Midden-Oosten
19-01-2016

The story behind: de Klaagmuur in Jeruzalem

Het is onze eerste volle dag in Israël; hop, gelijk in de ochtend maar naar de Klaagmuur! Het is een comfortabele graad of 20, het zonnetje schijnt en de lucht is strak blauw. We hebben ons ontbijtje op en zetten voet richting de oude stad van Jerusalem. Gewapend met een Lonely Planet en plattegrond onder de arm.... Lees meer »

reizen, backpacken, fotografie, reisfotografie, jeruzalem, israel 2 reacties Gerben

Highlights in Israel

Toen we vorig jaar een reis planden door Israël en Palestina, kon ik niet vermoedden dat deze regio hoog op mijn favorieten lijstje zou komen te staan. En toch is dat uiteindelijk gebeurd! Je voelt hier gewoon de historie, politieke gevoeligheid en mix van verschillende culturen. Hoewel soms pijnlijk en triest, in... Lees meer »

reizen, highlights, israel, jeruzalem, nazareth, palestina 11 reacties Reismeisje

Tips om veilig door Israël en Palestina te reizen

Israël en Palestina. Regelmatig worden we opgeschrikt door een zoveelste raket die is afgevuurd op de Gaza strook of een zelfmoord aanslag in Jeruzalem. Hoewel het de afgelopen weken wat minder bij ons in het nieuws lijkt te zijn, blijft de situatie in het Midden-Oosten instabiel en kwetsbaar. Er hoeft maar iets... Lees meer »

reizen, backpacken, veiligheid, midden oosten, israel, jeruzalem, palestina 23 reacties Reismeisje