Azië, India
16-11-2017

Waarom India de wereld op z'n kop is

Mijn eerste verre reis ooit was naar India. Ik denk dat ik geen land had kunnen kiezen waarmee het contrast groter is in vergelijking met het leven hier als India . Mensen om me heen die als eens in India waren geweest, lachten me zelfs een beetje uit...Dat het dus heftig en misschien wel een schok zou worden, daa... Lees meer »

India, Azie, persoonlijk, reizen, backpacken 1 reactie Reismeisje
Azië, China, India, Japan, Myanmar, Thailand
16-02-2017

5x favoriete landen om per trein te reizen

Treinen en reizen. Een combinatie waar ik vaak heel blij van word. Geen idee waarom eigenlijk, maar ik vind het reizen in treinen in het buitenland gewoon te gek. In Nederland is dat trouwens wel anders hoor . En hoewel het op reis meestal niet de meest snelle manier van vervoer is, vind ik het echt wel de leukst... Lees meer »

reizen, backpacken, treinen, transport, vervoer 9 reacties Gerben
Azië, India
10-01-2017

De beste regio's voor een eerste reis naar India, PART II

In een vorig artikel heb ik al geschreven over welke plaatsen en regio's je wat mij moet aandoen bij een (eerste) bezoek aan India. Maar omdat dit land zo enorm uitgestrekt en divers is, is het onmogelijk om alle interessante regio's in één artikel te benoemen. Daarom volgt vandaag deel 2 met hierin regio's die i... Lees meer »

reizen, backpacken, tips, reistips, India, Azie 5 reacties Gerben
Azië, India
03-01-2017

De beste regio's voor een eerste reis naar India

India. Een land van extremen. Sommigen vinden het helemaal te gek, anderen vinden het helemaal niets. Er lijkt weinig tussenin te zitten. Zelf behoor ik tot die eerste groep . Het staat bij mij dan ook heel hoog in het lijstje van meest favoriete reislanden. Ik denk zelfs wel in mijn top 3! Waarom? Omdat India ge... Lees meer »

reizen, backpacken, India, reistips, Azie, varanasi, rajastan, goa 17 reacties Gerben
Azië, China, India, Indonesië, Myanmar, Nepal
28-12-2016

De meest fotogenieke landen van Azië

Eerder al schreef ik een artikel over de meest fotogenieke landen van Zuid-Amerika. Ik kon deze landen extra goed beoordelen op hun fotogenieke eigenschappen doordat we al deze landen aandeden tijdens onze wereldreis. Tijdens eerdere reizen hebben we ook de meeste landen in Azië gezien; mijn favoriete continent . ... Lees meer »

reizen, backpacken, fotografietips, Azie, china, India, indonesie, myanmar, nepal 4 reacties Gerben
Azië, India
21-10-2015

3x favoriete bestemming in India

India is gróót. Heel groot. Ooit was het mijn allereerste bestemming voor een verre reis. Ik had geen groter contrast met Nederland uit kunnen kiezen . Ow my. Een eerste kennismaking met India kan schokkend zijn. Heftig. Zwart en wit, blij en verdrietig. Het is voor mij een land van contrasten; een land dat me aan... Lees meer »

India, haridwar, Amritsar, Ladakh, Leh 5 reacties Reismeisje