Azië, India
21-02-2018

2 films over India's pracht en gruwel die je móet zien

India. Een land waar ik regelmatig over blog. Mijn eerste backpack bestemming ooit. Eentje waar ik een haat-liefde verhouding mee heb. Pracht en gruwel. Thuis krijg ik er de kriebels van, van India. In positieve zin. Ik zie de prachtig gekleurde sari's van de Indiase vrouwen voor me, ruik het kruidige vet waarin k... Lees meer »

India, Azie, persoonlijk, reizen 4 reacties Reismeisje
Azië, India
11-12-2017

Een reis door India in foto's

India. Een fascinerend land. Een land met verschillende gezichten. Je verliest er je hart aan of je rent er gillend weg . Er is bijna geen grijs. En juist dat maakt India  wat mij betreft een prachtig, avontuurlijk land om doorheen te reizen. Compleet eigen en met geen enkel ander land te vergelijken. Mijn alleree... Lees meer »

India, fotografie, reisfotografie, Azie, reizen 0 reacties Reismeisje
Azië, India
16-11-2017

Waarom India de wereld op z'n kop is

Mijn eerste verre reis ooit was naar India. Ik denk dat ik geen land had kunnen kiezen waarmee het contrast groter is in vergelijking met het leven hier als India . Mensen om me heen die als eens in India waren geweest, lachten me zelfs een beetje uit...Dat het dus heftig en misschien wel een schok zou worden, daa... Lees meer »

India, Azie, persoonlijk, reizen, backpacken 2 reacties Reismeisje
Azië, China, India, Japan, Myanmar, Thailand
16-02-2017

5x favoriete landen om per trein te reizen

Treinen en reizen. Een combinatie waar ik vaak heel blij van word. Geen idee waarom eigenlijk, maar ik vind het reizen in treinen in het buitenland gewoon te gek. In Nederland is dat trouwens wel anders hoor . En hoewel het op reis meestal niet de meest snelle manier van vervoer is, vind ik het echt wel de leukst... Lees meer »

reizen, backpacken, treinen, transport, vervoer 9 reacties Gerben
Azië, India
10-01-2017

De beste regio's voor een eerste reis naar India, PART II

In een vorig artikel heb ik al geschreven over welke plaatsen en regio's je wat mij moet aandoen bij een (eerste) bezoek aan India. Maar omdat dit land zo enorm uitgestrekt en divers is, is het onmogelijk om alle interessante regio's in één artikel te benoemen. Daarom volgt vandaag deel 2 met hierin regio's die i... Lees meer »

reizen, backpacken, tips, reistips, India, Azie 5 reacties Gerben
Azië, India
03-01-2017

De beste regio's voor een eerste reis naar India

India. Een land van extremen. Sommigen vinden het helemaal te gek, anderen vinden het helemaal niets. Er lijkt weinig tussenin te zitten. Zelf behoor ik tot die eerste groep . Het staat bij mij dan ook heel hoog in het lijstje van meest favoriete reislanden. Ik denk zelfs wel in mijn top 3! Waarom? Omdat India ge... Lees meer »

reizen, backpacken, India, reistips, Azie, varanasi, rajastan, goa 17 reacties Gerben