Europa, Finland, IJsland, Oostenrijk
16-10-2016

3x favoriete, winterse winterbestemmingen

Winter. Ik houd er van. Serieus! Ik geloof dat ik een van de weinigen ben , maar ik houd van de donkerte, kou en gezelligheid. Nu we afgelopen jaar tijdens onze wereldreis, op Patagonië na, eigenlijk alleen maar zonnig, warm weer hebben gehad, vind ik het extra lekker dat de winter er langzaam weer aan gaat komen ... Lees meer »

Finland, lapland, Oostenrijk, Wintersport, reizen, IJsland 5 reacties Reismeisje
Europa, IJsland
13-03-2015

10 redenen waarom IJsland op je bucketlist moet staan

1. Ruige landschappen. Er zijn natuurlijk meer plekken op de wereld waar de landschappen lekker ruig zijn. Toch denk ik dat IJsland wel één van de meest pure, aardse en grootse landschappen kent. Je voelt je hier echt klein tussen al dat vulkanisch geweld, de enorme kliffen langs de kust en de eindeloze vergezic... Lees meer »

reizen, IJsland, bucketlist, europa, noorderlicht, outdoor 19 reacties Reismeisje
Europa, IJsland
25-11-2014

De beste hotsprings en spa's op IJsland

Zeg je IJsland, dan denk je waarschijnlijk aan….IJS ;-) . Donkere dagen, uitgestrekte landschappen en een gevoelstemperatuur ver onder het vriespunt. Nou, in de winter klopt dat beeld wel aardig. Gelukkig barst IJsland van de geothermale activiteit. En dat betekent; heet water bronnen! Op sommige plekken in IJsla... Lees meer »

reizen, IJsland, reistips, hotsprings, spa, the blue lagoon 13 reacties Gerben
Europa, IJsland
17-11-2014

Stop-over reis op IJsland

Onlangs ben ik op uitnodiging mee geweest naar een bestemming die al een poosje op mijn bucketlist stond; IJsland! Whoehoe :-) . Het beeld dat ik van dit land in mijn hoofd had, werd direct bevestigd op het moment dat er land in zicht kwam. Naarmate het vliegtuig dichterbij kwam zag ik de eerste toppen van bergen... Lees meer »

reizen, route, IJsland, Reykjavik, natuur, highlights, reisfotografie, the golden cirkel 16 reacties Gerben
Europa, IJsland
07-10-2014

Highlights op IJsland

IJsland. Land van rauwe natuur, sprookjes met trollen en woeste Viking mannen met dito baarden. Misschien niet het allereerste land waar je aan denkt voor een vakantie van een week of wat. Toch heeft IJsland mij echt betoverd; wat een supermooi land is dat zeg! En dan was ik er nog in januari met maar een paar uur... Lees meer »

reizen, IJsland, reistips, vik, geysir, blue lagoon 16 reacties Reismeisje
Europa, IJsland
12-02-2014

Wat kost een weekje IJsland?

Deze keer in de serie ‘Wat kost…?’: IJsland :-). IJsland is geen beste bestemming als je niet al te veel geld uit wilt geven. Natuurlijk kun je bepaalde keuzes maken en daarmee de kosten wel drukken, maar IJsland is gewoon wel een duur land. Van overnachtingen tot tourtjes en ook eten en drinken. Alles moet vana... Lees meer »

IJsland, budget, reistips 13 reacties Reismeisje