Over reizen naar de Amazone en hoe je je voorbereidt

Jaren geleden kwam ik voor het eerst in de tropen. Of iets wat daarop leek. Tijdens een reis door Nepal  in Azië. Niet de eerste bestemming waar ik aan dacht bij de tropen. Midden-Amerika en Afrika lagen meer in die richting. Wist ik veel. Ik wilde graag olifanten in het wild zien. En hopelijk een neushoorn. Dat e... Lees meer »

zuid-amerika, amazone, reistips, natuur, outdoor, reizen, backpacken 0 reacties Reismeisje
Argentinië, Zuid-Amerika, Guyana, Peru
13-04-2017

5x horror trips tijdens onze wereldreis

Tijdens onze wereldreis afgelopen jaar hebben we over het algemeen best goed vervoer gehad eerlijk gezegd. De bussen waren vaak wel oké, de wegen niet super slecht en we hebben veel gevlogen tussen de verschillende eilanden in de Pacific. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het allemaal op en top was. We hebben be... Lees meer »

wereldreis, reizen, backpacken, RTW 13 reacties

Reisfotografie: de mooiste vogels op reis

In een vorig artikel heb ik je al verteld dat ik door het reizen een kleine passie heb ontwikkeld voor vogels. Ja, vogels. In het buitenland zijn ze vaak zo mooi en bijzonder. Ik heb je in dit artikel ook mijn eerste vijf foto's laten zien van de foto's van vogels die ik het mooist vindt. In dit tweede artikel vol... Lees meer »

reizen, backpacken, fotografie, reisfotografie, vogels, natuur, wildlife, macaw, cock of the rock, birds 5 reacties
Zuid-Amerika, Guyana
28-08-2016

Op bezoek bij de Makushi in Guyana

Eerder schreef ik al over de 5 daagse trip die we maakten door de jungle van Guyana. Een avontuurlijke reis, die ons op verschillende plekken in de zogeheten Rupununi bracht. Twee van die dagen brachten we door bij Rock View Lodge; een lodge die naast het authentieke dorpje Annai Centre is gelegen en wordt gerund... Lees meer »

guyana, reistips, jungle 4 reacties Reismeisje
Zuid-Amerika, Guyana
30-06-2016

De mooiste reisfoto's uit Guyana, deel 2!

In een eerder artikel heb ik je al 5 van mijn mooiste foto’s uit Guyana laten zien. Maar omdat ik lastig kon kiezen, volgt vandaag deel 2 . Wat je kunt verwachten? Foto’s en dieren uit het savannegebied, jungle van Iwokrama en het Holi festival in de hoofdstad. Komen ze! 1. Holi Deze foto geeft goed weer wat Holi... Lees meer »

guyana, reizen, backpacken, fotografie, reisfotografie 6 reacties
Zuid-Amerika, Guyana
15-05-2016

De mooiste reisfoto’s uit Guyana

Guyana. Wat weet jij er van? Ik tot voor kort eigenlijk bijna niets. Voordat we onlangs besloten naar dit leuke land af te reizen. Tja, de Britten hadden er vroeger gezeten. De Fransen zaten in het andere Guyana, aan de overkant van Suriname. Ooh, en heb je er ook niet veel jungle? Dat laatste bleek zeker te klopp... Lees meer »

guyana, reizen, backpacken, fotografie, reisfotografie 4 reacties