Europa, Finland
07-12-2018

On a budget reizen naar Lapland

Lapland. Naast IJsland misschien wel de meest tot de verbeelding sprekende winterbestemming. In de zomer even mooi, maar in de winter heeft het dat magische. De intimiteit van de donkerte. Dat vale, mystieke licht dat zo typisch is voor gebieden rond de Poolcirkel. Lapland is groot. Geen land bovendien. Het strekt... Lees meer »

lapland, Finland, reistips, reizen, levi 1 reactie Reismeisje
Europa, Finland
05-10-2017

Reistips voor Fins Lapland

Nu de dagen weer korter worden en de bladeren van de bomen beginnen te vallen, krijg ik langzamerhand weer zin in een winterse bestemming . Sowieso houd ik wel van de winter. Sneeuw, warme chocolademelk, wintersporten; love it! Een van de gaafste winterse bestemmingen waar we de afgelopen jaren zijn geweest is Fin... Lees meer »

europa, fotografie, reisfotografie, lapland, Finland 7 reacties Reismeisje
Europa, Finland, IJsland, Oostenrijk
16-10-2016

3x favoriete, winterse winterbestemmingen

Winter. Ik houd er van. Serieus! Ik geloof dat ik een van de weinigen ben , maar ik houd van de donkerte, kou en gezelligheid. Nu we afgelopen jaar tijdens onze wereldreis, op Patagonië na, eigenlijk alleen maar zonnig, warm weer hebben gehad, vind ik het extra lekker dat de winter er langzaam weer aan gaat komen ... Lees meer »

Finland, lapland, Oostenrijk, Wintersport, reizen, IJsland 5 reacties Reismeisje
Europa, Estland, Finland
07-08-2015

Duo stedentrip Helsinki & Tallinn

Twee stedentrips voor de prijs van één. Dat heb je niet vaak. Maar dat het kan bewijzen Tallinn en Helsinki, die vanwege hun grootte (of het ontbreken daarvan ;-) ) echt ideaal zijn om te combineren! In dit artikel leg ik je uit wat en hoe je dit het beste kunt doen. Zowel op Tallinn als Helsinki kun je voor een... Lees meer »

stedentrip, reistips, Finland, helsinki, tallinn, estland 7 reacties
Europa, Finland
19-01-2015

Wat kost een reis naar Fins Lapland?

De afgelopen weken heb ik heel wat vragen binnen gekregen naar aanleiding van onze laatste reis naar Fins Lapland. En die gingen eigenlijk allemaal over de kosten ;-) . Daarom vandaag een uitgebreid artikel over de kosten die we hebben gemaakt voor de reis naar Fins Lapland. Bedenk wel dat Lapland natuurlijk gróót... Lees meer »

reizen, backpacken, budget, kosten, Finland, lapland, levi 33 reacties Reismeisje
Europa, Finland
13-01-2015

Glazen iglo's en ijshotel in Fins Lapland

Toen we onze reis naar Fins Lapland planden waren twee dingen duidelijk: we wilden sowieso een nacht in een glazen iglo en een ijshotel slapen. Op Instagram had ik al verschillende watertandende foto’s voorbij zien komen van ufo look-a-like glazen koepels in een sereen wit landschap en compleet hotels uit ijs op... Lees meer »

reizen, europa, Finland, treinreis, lapland, levi, interrail, ijshotel, iglo 14 reacties Reismeisje