Belize, Midden-Amerika
21-03-2018

Logeren bij de Amish in Belize

De Amish. Tot een paar jaar geleden zei het me weinig. Een religieuze groepering. Bijna sektarisch. Afgaande op het wilde programma over ontsnappingen uit deze gemeenschap. Het fascineerde me wél. Net als alle, anders levende mensen doen. Wat beweegt hen? Wat drijft hen om hun leven in het teken te zetten van iets... Lees meer »

amish, belize, cultuur, Midden-Amerika, reizen 5 reacties Reismeisje
Belize, Midden-Amerika
26-05-2017

Een reis door Belize in foto's

 je denkt aan Midden-Amerika is Belize waarschijnlijk niet het eerste land dat bij je op komt. Een klein mini landje gelegen aan de Oostkust van Midden-Amerika. Zusjes Mexico, Guatemala en Costa Rica zijn wat dat betreft een stuk bekender. Toen wij een aantal jaren geleden een reis naar Guatemala wilden maken, pla... Lees meer »

belize, Midden-Amerika, reizen, fotografie, reistips 3 reacties Reismeisje

Nicaragua, Guatemala, Costa Rica of Belize?

Als je regelmatig op Reismeisje te vinden bent, heb je vast laatst mijn artikel over Midden-Amerika als mijn favoriete continent gelezen . Het blijft natuurlijk altijd erg lastig om bestemmingen met elkaar te vergelijken. Elke bestemming heeft bijna wel iets en is hoe dan ook eigen. Toch zijn er voor mij wel duide... Lees meer »

belize, costa rica, guatemala, nicaragua, reistips, Midden-Amerika 24 reacties Reismeisje
Belize, Midden-Amerika
30-03-2016

The story behind the Mennonites

Het is maart 2015 en Wendy en ik zijn op vakantie in Belize. We zijn in een klein Maya dorpje om op zoek te gaan naar macaws; je weet wel, van die mooie rood met blauwe ara’ s. De zon gaat langzaam onder en we komen net terug van onze trip en lopen door een klein dorpje met rieten daken, verscholen in de jungle. ... Lees meer »

reizen, reisfotografie, belize, little belize, backpacken 3 reacties Gerben
Belize, Midden-Amerika
07-07-2015

Wat kost 10 dagen reizen door Belize?

Tijd voor een budgetpost! Dit keer een redelijk onbekend maar ow zo prachtig landje in Midden-Amerika: Belize. Belize is makkelijk bereisbaar een vrij klein, dus je hoeft er geen weken voor uit te trekken. Er zijn echter veel mensen die maar een paar dagen in Belize blijven en alleen voor de bekende tropische ei... Lees meer »

reizen, backpacken, budget, Midden-Amerika, belize 15 reacties Reismeisje
Belize, Guatemala, Midden-Amerika
15-06-2015

Reisroute door Guatemala & Belize

Regelmatig krijg ik vragen over de route die we door Guatemala en Belize afgelopen maart hebben afgelegd. Highlights, bestemmingen off the beaten track en simpelweg de volgorde. Het leek me daarom leuk om vandaag een artikel te posten over de reisroute die wij in zo’n 4 weken tijd hebben afgelegd. Laat ik voorop... Lees meer »

reizen, backpacken, route, reistips, guatemala, belize 6 reacties Reismeisje