Afrika
27-09-2017

7 tips voor safari's in Afrika

Afrika. Niet mijn meest favoriete continent ter wereld, maar wat is het er qua wildlife prachtig! Ondanks dat er natuurlijk ook prachtige dieren in bijvoorbeeld Azië en Midden-Amerika te vinden zijn, is Afrika wat dieren aan gaat toch wel de bom. Die eindeloos lege, typisch Afrikaanse landschappen waar aan de hori... Lees meer »

Afrika, reistips, reizen, backpacken, safari, wildlife 2 reacties Reismeisje

Treinreizen die je ooit gemaakt moet hebben

Eerder al schreef ik een artikel over de fijnste landen om per trein te reizen. Dat is best een heel aardig rijtje wat mij betreft . Maar dit artikel gaat puur over te gekke treinreizen die je wat mij betreft als reiziger eens in je leven gemaakt moet hebben! Welke dat volgens mij zijn, lees je hier! China - Lha... Lees meer »

trein, treinreizen, reizen, backpacken, roadtrip 19 reacties Gerben
Afrika
21-03-2017

Reistips voor Zuid-Afrika

Jaaaaa! Het is weer tijd voor een gastblog . Vandaag is Pieter aan het woord; een fervent reiziger, die zijn hart onder andere heeft verloren aan Zuid-Afrika. Laat dat nu net een bestemming zijn die nog op mijn bucketlist staat! Pieter geeft vandaag reistips over dit prachtige, diverse land op het Afrikaans contin... Lees meer »

Zuid-Afrika, Afrika, reistips, reizen 2 reacties Reismeisje

3x favoriete roadtrips op 3 continenten

Roadtrips. Love them! Heeft ongetwijfeld met mijn jeugd te maken, waarin we elke zomer in een volgepakte auto dwars door Europa reden . De reis begon voor mij al zodra we in die auto stapten, heerlijk. Hoewel ik tegenwoordig meestal met het openbaar vervoer reis, ben ik nog steeds dol op roadtrips. Het geeft een h... Lees meer »

roadtrip, reizen, backpacken, oeganda, argentinie, engeland 16 reacties Reismeisje
Afrika, Kenia
30-12-2016

Vrijwilligerswerk in Kenia; doen of niet?

Reizen en vrijwilligerswerk; een veel gehoorde en te gekke combinatie. Toen ik een mailtje van Dorine kreeg over haar vrijwilligerswerk in een weeshuis in Kenia, raakte dat me meteen en wilde ik er meer over weten. Vandaag vertelt Dorine zelf hoe ze het heeft ervaren om in een echt derde wereld land te wonen en te... Lees meer »

reizen, backpacken, Afrika, kenia, reistips 14 reacties Reismeisje
Afrika, Ethiopië
20-11-2016

10x waarom Ethiopië op je bucketlist moet staan

Het is alweer een aantal jaar geleden dat we in Ethiopië zijn geweest. Een jaar of vijf als ik me niet vergis. Maar soms denk ik met weemoed terug aan deze bestemming. En soms ook weer niet . Gek is dat hé, dat je soms zo dubbel kunt denken over een bestemming. Aan de ene kant vond je het fantastisch en aan de an... Lees meer »

reizen, backpacken, ethiopie, Afrika 6 reacties Gerben