Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Israël

De beste reistijd voor Israël is van februari tot en met april en oktober en november. De temperaturen zijn dan nog niet al te hoog, maar zeker lekker te noemen. Regen valt er dan ook nauwelijks. In de maanden juli tot en met september valt er geen enkele druppel regen, maar is het er ook snoeiheet. Zeker wanneer je niet zo dol bent op hitte, zijn dit de maanden om het land te ontlopen. In de maanden december en januari kun je overigens ook prima het land bezoeken. Het is er iets frisser en je hebt kans op een buitje, maar dan hoeft zeker geen probleem te zijn. Wij bezochten het land in januari en hebben er heerlijk weer gehad met een strak blauwe lucht.

Israël

Reisadvies

Het lijkt me duidelijk dat er aan reizen naar Israël bepaalde veiligheidsrisico’s kleven. Het land en de regio is constant in ontwikkeling, daarom is het absoluut noodzakelijk voor vertrek de meest actuele situatie te bekijken. Reizen naar gebieden binnen een straal van 40 kilometer binnen vanaf Gaza zijn niet aan te raden en ook voor bepaalde gebieden in het noorden langs de grens met Syrië gelden risico’s.. Reizen met het openbaar vervoer in steden als Jeruzalem en Tel Aviv is ook iets waaraan bepaalde risico' s verbonden zijn. Aangezien de veiligheidssituatie hier ieder moment van de dag kan wijzigen, is het verstandig voor vertrek het meest actuele reisadvies voor Israël te checken.

Visa zaken

Voor Israël heb je als Nederlander geen visum nodig. Je krijgt een entry-permit stempel in je paspoort bij aankomst. Hiermee mag je maximaal drie maanden in het land verblijven. Ben je van plan na Israël ook nog af te reizen naar een land als Saoedi-Arabië, Syrië, of Iran, dan kun je bij aankomst vragen om een los kaartje meet daarop visum informatie. Je krijgt dan geen stempel in je paspoort. Zo voorkom je dat je aan de grens van bovenstaande landen geweigerd wordt. Want zodra de autoriteiten in deze landen zien dat je ooit in Israël bent geweest, gaan alle deuren dicht. 

Inentingen

De volgende vaccinaties worden aangeraden: DTP en Hepatitis A (de laatste alleen wanneer je onder zeer primitieve omstandigheden in het land verblijft). Aangezien de gezondheidssituatie kan veranderen, doe je er goed aan een aantal weken voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Israël te checken.

Feestdagen & festivals

4 tot en met 10 april Pesach
16 april Holocaust Herdenking
23 april Onafhankelijkheidsdag
14 en 15 september Joods Nieuwjaar
7 tot en met 14 december Chanoeka

Vliegtickets

Vliegen naar Tel Aviv kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan 4.5 uur. Een retour ticket boek je vanaf €125 per persoon via Vliegtickets.nl, KLM of Schiphol Tickets

Dagbudget

Israël is geen hele goedkope reisbestemming. Het is een land met een Westerse standaard en daar betaal je over het algemeen ook voor. Houd dan ook rekening met Nederlandse prijzen, misschien heel ietsje lager.

Hieronder vind je een gemiddeld dagbudget voor een die-hard backpacker en een backpacker die van ietsje meer luxe houdt, maar nog steeds eenvoudig reist. 

Backpacker €50 - €60
Backpacker+ €€ €60 - €70

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.